Om mig

Om mig

Jag är barnpsykolog och familjeterapeut

Jag heter Patrik Gyland, är legitimerad psykolog och har en grundutbildning i barn- och ungdomspsykoterapi. Jag har arbetat som psykolog inom skola, förskola, grundsärskola och gymnasiesärskola. Jag har även jobbat som samtalsterapeut och med utbildning inom företagshälsovården. Som psykologkonsult för företaget Progressa Plus har jag fokuserat på ledarskaps-, grupp- och organisationsutveckling där jag särskilt inriktat mig på kommunikation, samarbete och konflikthantering.


Kommunikation och människors utveckling har alltid intresserat mig och jag gav tillsammans med en vän och studiekamrat, psykologen och psykoanalytikern Louise Ramsby, ut en bok som syftar till att hjälpa barn att utveckla sitt språk för känslor, Samtal att mötas i känslor. I boken finns material, övningar och berättelser som ska göra det möjligt för barn och ungdomar att tidigt träna sig i att förstå och kommunicera kring känslor. Den har använts och används fortfarande i många av landets skolor. Om du söker ett exemplar så kontakta mig eftersom boken utgått från förlaget. 


Eftersom jag alltid har känt ett stort engagemang för barn och ungdomar valde jag att 2014 starta ett boende för ungdomar, ett så kallat HVB hem, där jag var VD och föreståndare under sju års tid.


Idag kombinerar jag uppdraget som organisationskonsult med mitt arbete som par- och familjeterapeut. 


Välkomna att höra av er per mail eller telefon. 

Patrik Gyland

leg psykolog

Tel 070-853 08 31

Skicka mail

Adress: Hälsans hus

Mårtenstorget 6

223 51 Lund

Min bok Känslor – att mötas i samtal.

Växtplatsen • Patrik Gyland, leg psykolog, Hälsans hus, 070-853 08 31, Skicka mail